İSTANBUL / SULTANGAZİ - Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Meslek Okulu

2019 - Engelleri Aştık, Avrupa'ya Gidiyoruz

"Engelleri Aştık, Avrupa'ya Gidiyoruz" isimli Avrupa Birliği Projemiz

18-11-2019 18-11-2019

Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında hazırlamış olduğumuz projemiz kabul edilmiştir. "Engelleri Aştık Avrupa'ya Gidiyoruz" isimli projemizde Çek Cumhuriyeti'ndeki OP Tiger ve Personality tekstil firmalarıyla ortaklık kurulmuştur. Projemizden Tekstil Teknolojisi alanımızdan seçeceğimiz 20 öğrencimiz yararlanacaktır. Ayrıca öğrencilerimize toplam 8 öğretmenimiz de refakat edecektir. Ev sahibi ortaklarımıza ikişer hareketlilik gerçekleştirilecektir. Katılımcı öğrencilerimiz ev sahibi ortaklarımız olan OP Tiger ve Personality tekstil firmalarında gerçekleştirilecek staj faaliyetlerinde Baskı Teknikleri üzerine uygulama çalışmaları yapacaklardır.

02-12-2019

Projemizin kaliteli bir şekilde yürütülebilmesi için Proje Yönetim Ekibimiz oluşturulmuştur. Ekibimizde;
- Okul Müdürümüz Didem YILDIZ
- Tekstil Teknolojisi alan öğretmenimiz Mustafa ERÇOBAN
- Özel Eğitim öğretmenimiz Müslüm ÇETİN ve
- Özel Eğitim öğretmenimiz Bedia ÖZTÜRK yer almaktadır.

Projemiz ilimizdeki önemli haber portallarından biri olan İstanbul Manşet'in web sitesinde yayınlanmıştır.

02-12-2019

Katılımcı seçim komisyonumuz aşağıda belirtilen kriterler çerçevesinde katılımcı öğrencilerin seçimini gerçekleştirmiştir:

- Tekstil Teknolojisi alan derslerindeki başarı durumları (40 puan)

- Alan derslerindeki mesleki uygulamalara karşı ilgi ve istek düzeyi (20 puan)

- Alan derslerinde yapılan üretim çalışmalarına katılım düzeyi (10 puan)

- Olumlu davranış düzeyi (10 puan)

- Sosyal beceri düzeyi (10 puan)

- Ekip çalışmasına uyum sağlama seviyesi (10 puan)

06-12-201906-12-2019

Katılımcı öğrencilerimize projemiz kapsamında Mesleki Hazırlık Eğitimi ve Kültürel Hazırlık Eğitimi Verilmiştir. Eğitimlerimizden kareler:
13-12-201913-12-201913-12-201913-12-201913-12-2019

"Engelleri Aştık Avrupa'ya Gidiyoruz" isimli projemizin proje panosu oluşturuldu.                                                                                                                                                                                                                                                                                 17-12-2019

16 ŞUBAT-29 ŞUBAT 2020 ÇEK CUMHURİYETİ PRAG HAREKETLİLİĞİ

13-08-202013-08-202013-08-202013-08-202013-08-202013-08-2020

13-08-202013-08-202013-08-2020

AVRUPADAN KARELER

Projemiz; zihinsel engelli öğrencilerimizin uygulama ihtiyaçlarının giderilerek mesleki yeterliklerini arttırmaları, bağımlılıklarını en aza indirgeyecek kapasite geliştirmeleri, özgüvenlerinin arttırmaları ve iş gücü piyasasına ve toplumsal yaşama adaptasyonlarının sağlanması amacıyla hazırlanmıştır. Öğrencilerimizin Baskı Teknikleri konusunda mesleki yeterliklerini geliştirmeleri ve istihdam olanaklarını arttırmaları hedeflenmektedir. Ayrıca projemiz sayesinde öğrencilerimizin başarılı olma, kendine güven duyma, başkaları tarafından onaylanma ve beğenilme güdülerinin doyurulması, sosyal yaşamın içinde tüketen değil üreten bireyler de olabileceklerinin vurgulanması ve ekonomik kazanım elde etmeleri gibi ihtiyaçlarının giderilmesine ve bu ihtiyaçları yüzünden oluşan özel sorunlarının da çözümüne önemli katkılar sağlanacaktır.Bu hedefler doğrultusunda projemizi hayata geçirdik.

06-10-202206-10-202206-10-202206-10-202206-10-202206-10-202206-10-202206-10-202206-10-202206-10-2022

Yayın: 18.11.2019 - Güncelleme: 12.10.2022 14:00 - Görüntülenme: 681