T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Hacı Bektaşi Veli Özel Eğitim Meslek Okulu

REHBERLİK SERVİSİ

REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞMALARI

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ

Okulumuz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi; öğrencilerin kişisel-sosyal, eğitsel ve mesleki gelişimlerini takip eder. Okul çalışanları, idare, sınıf öğretmenleri ve velilerimizle iş birliği yaparak bütüncül bir yapıda hizmet sunar.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisimiz, öğrencilerimizin gelişimleri boyunca karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla planlama yapar ve hizmetlerini yürütür. 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ne Değildir? 

·        Psikolojik danışma ve rehberlik yardımı bireye tek yönlü olarak doğrudan yapılan bir yardım değildir.

·        Psikolojik danışma ve rehberlik bireyin sadece duygusal yanı ile ilgilenmez.

·        Rehberlik sadece "sorun yaşayan" öğrencilere verilen bir hizmet değildir.

·        Psikolojik danışma ve rehberlik her türlü problemi hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir.

Hangi Hizmetler Sunulmaktadır?

·       Arkadaş ilişkileri,

·       Ders başarısı,

·       Aile ile olan ilişkiler,

·      Aşırı teknoloji kullanımı,

·       Kendini tanıma,

·       Kendini rahat ifade edebilme,

·       Sınav kaygısı,

·       Okul korkusu,

·       Stres,

·       Öfke Kontrolü,

·       Ders çalışma yöntemleri,

·       Karar verme becerileri,

·       Ergenlik Dönemi Problemleri,

·       Diğer kişisel-sosyal, eğitsel veya mesleki konularda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisimizhizmet vermektedir.

Öğrencilerimizle İlgili Çalışmalar

Öğrencilerimizin kişisel-sosyal, eğitsel ve mesleki gelişimlerini sağlamak, bu süreçte karşılaşılan ya da karşılaşılması muhtemel olan problemlerin çözümünde öğrencilere rehberlik etmek bu çalışmalarımızın kapsamını oluşturmaktadır. Çalışmalarımız sınıf çalışmaları, seminer çalışmaları, bireysel öğrenci görüşmeleri ve grup çalışmaları şeklinde yürütülür.

Okul İdaresi İle İlgili Çalışmalar

Öğrencilerimizle ilgili yaptığımız çalışmalar konusunda okul idaresini bilgilendirmek, okul idaresi ile bilgi alışverişinde bulunmak, Okul İdaresi,Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisi,öğrenci ve öğretmen koordinasyonunu sağlamak bu çalışmalarımızın içeriğini oluşturmaktadır.

 Velilerimizle İlgili Çalışmalar

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisininvelilerimize tanıtımı, öğrencilerimize yaklaşımda velilerimizle ortak bir anlayış oluşturmak için yaptığımız bilgi alışverişi ve rehberlik çalışmaları, velilerimize yönelik seminer çalışmaları bu kapsamdadır.

Yeni Başlayan Öğrencilerimize Yönelik Rehberlik Çalışmalarımız

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisiokulumuza yeni başlayan bütün öğrencilerimizi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisinin sağladığı hizmetler konusunda bilgilendirir ve okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla destek sunar.

Mesleki Rehberlik Çalışmalarımız

Öğrencilerimizin yetenek, ilgi ve başarıları doğrultusunda mesleklerin tanıtılması, mesleki yönelimlerinde onlara destek olmayı amaçlar. Bu amaç doğrultusunda yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Grup Çalışmalarımız

Öğrencinin kendini keşfetmesi yolunda düzenlenen önleyici ve gelişimsel grup çalışmaları, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlar.

Öğretmenlerimiz ile İş Birliği:

Okul psikolojik danışmanı (Rehber öğretmen), okul içerisinde idare ve öğretmenler ile sıkı bir işbirliği içerisinde çalışır. Öğrenci ile doğrudan ve düzenli iletişim halinde bulunan öğretmenler, rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi'yle paylaşmak üzere özel ihtiyaçları tespit ederler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi bu ihtiyaçlar doğrultusunda öğrenciler ile bireysel veya grup görüşmeleri düzenler.

REHBERLİK SERVİSİNE BAŞVURU

Rehberlik servisine başvurmanın herhangi bir prosedürü yoktur. Servisten randevu almak hizmetin daha etkin ve planlı yapılmasını sağlamak içindir.

VELİLERİMİZİN REHBERLİK SERVİSİNDEN RANDEVU ALMASI

·        Görüşmelerimiz hafta içi saat 9:00 ile 15:00 arasında yapılmaktadır.

·        Okul psikolojik danışmanı (Rehber öğretmen)ile görüşme yapmak için sınıf öğretmeniniz aracılığı ile ya da okulumuzu arayarak randevu alabilirsiniz.

·       

       Arif Ülker                                               Lider Göçeroğlu                              Şiyar Kılıçaslan  

 Rehberlik öğretmeni                        Okul Psikolojik Danışmanı               Okul Psikolojik Danışmanı

                                                               (Rehberlik öğretmen)                       (Rehberlik öğretmen)

     9. Sınıflar                                                    10. ve 12. sınıflar                                11.Sınıflar

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.08.2022 - Güncelleme: 30.11.2023 12:27 - Görüntülenme: 309
  Beğen | 53  kişi beğendi